Cara buat duit dengan blog


Jika kita tiada idea untuk menulis, tiada lah entri baru. Kesannya ialah, apabila terlalu lama blog tiada entri-entri terkini. Sebab tu, jika anda rajin membaca blog orang lain anda akan mendapati entri-entri seperti; “sudah lama blog ni tak berupdate” “Dah bersawang blog ni””Dah berhabuk…” dan sebagainya.

Kali ini, saya akan kongsikan satu cara kepada anda, untuk memastikan anda sentiasa tidak ketandusan idea. UPDATE Aktiviti Anda di dalam blog. Tidaklah semua entri, tapi, cukuplah dijadikan cerita atau entri terbaru pada blog anda. Anda boleh kongsikan pengajaran yang anda dapat daripada aktiviti anda tadi.

Contohnya, anda baru balik bercuti. Anda boleh cerita pengalaman percutian anda. Anda boleh kongsikan gambar-gambar, video dan kalau boleh, cerita-cerita yang menarik.

Oklah, itu dahulu tip daripada saya.

Note : Tip ini ditulis oleh Raja Kamil kalau nak tahu lebih lanjut lagi anda boleh ke pautan ini http://www.akuseorangblogger.com/

Posted on May 15, 2010, in Catatan Pedagang Online. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: