Tips: Modus Operandi Penipuan Dalam MLM


Di sini antara modus operandi ataupun taktik2 yang digunakan dalam perniagaan Multilevel Marketing atau lebih dikenali sebagai MLM.

1. Menunjukkan kekayaan sendiri lah kononnya…pakai BMW dlm masa setahun.. mercedes mata belalang berharga setengah juta dlm masa setahun…

2. Pakai smart.. coat yg cantik.. kasut kilat2… pakai spek konon2 intelek..

3. Pastu cari statement dari 2-3 org (biasanya kroni gak) konon2 power MLM/atau apa2 program yg dia masuk tu…

Macam SwissCash dan juga program2 epoints yg populor awal tahun dulu… mcm tu la dia punya marketing.. so, tak perlulah percaya la….aku pun dulu pernah terkena~cakap mereka amat manis dan terpukau~so,bagi yang muda2 ni beringatlah jangan cepat kelabu mata..huhuhu

Posted on October 1, 2008, in Catatan Pedagang Online and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: