Mission Install OCR Can`t Complete


Semalam setelah aku study untuk install OCR (optical charactor recignition) kat Ubuntu akhirnya tak berjaya juga..aku kepeningan gak nak pasang setelah dirujuk~maklumlah newbies kena setting kat ne lagi tah~ada sapa2 leh tlg aku gak wat tutorial secara detail step by step huhuhuuuhu~aku cuba tesseract,kooka,xsane..cam ne yerk takpe aku akan buat gak satu masa yang terluang yang ada…adess aku ni bz ngan bisness [maklumlah cari duit..segala2nya perlu duit tapi segala2nya bukan duit huhuhu] kekadang so tak dapat nak fokus sangat sekarang ni~tak pe lah dulu kayuh pelan2 jalannya nanti akan ketemui juga~aku ni jenis tak leh duduk kalau satu cabaran itu lum selesai wakakak~buat sementara ni aku masuk windows aku install proOcr untuk lakukan kerja aku~

Akhirnya aktiviti aku hari ni sebelum melelapkan mata dan menghilang tension tak dpt nak install benda tu kat ubuntu ku..ku abikkan gandum sekilo buat mee jerk lah esok aku nak jual mee lak setelah hampir sebulan asyik jual bihun jerk..lagipun stok kat sini time banyak tu banyak lah~aku p shopping kat market tadi kebetulan ada gandum dan gula ada offer~aku sambar saje~

Ni lah hasil mee aku walaupun rasa cam tak puashati skit buat hari ni sbb mood kurang baik mungkin gangguan dari masalah tak dapat kehendak untuk install OCR tu kot~lembik skit jer tapi ok jerk~lagipun lama aku tak buat neeh dan buat terus sekilo gandum cam nak lepas geram jerk wakakaaka..biasanya aku baut skit2 jerk setengah kilo ok jerk~

Kebetulan hari ni lak aku ada stok taugeh,tempe dan tauhu ni,utk bahan2 campak dalam mee esok~best wooo tumbuk ikan bilis skit,campak taugeh,tauhu dan kubis~huhuhuhu

Posted on August 17, 2008, in Catatan SMShotCafe and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: