e-Bullion co-founder jailed


Dah sekian lama ku tak ikuti perkembangan e-currency e-bullion tup..tup..tup aku terima msg kat ym dari sebuah site..2-3 hari kawan aku dok pening gak sbb site e-bullion “routine maintenance” dulu biasa aku menggunakan e-bullion dan e-gold..dulu kes e-gold yang kena tuduhan atas support porno kanak2 2-3 hari ni pasal co-founder e-bullion kena jail plak adess…leh sasau gak kawan aku dok trading pakai e-bullion 12k USD ni dia tak withdraw tak dapat~macam2 lah mainan amerika ni bila ni lah salah satu cara mereka nak melonjakkan ekonominya yang tahun lepas lagi mengalami kejatuhan..terus harga minyak naik mendadak~

Aku pun lum pasti lagi berita kat sini http://www.thestandard.com/news/2008/08/05/e-bullion-co-founder-jailed-money-transfer-charge tapi rasanya betul gak tu dengan percaturan kerajaan amerika sendiri..

Dulu kes autosurf 12d pro duit kena beku dan juga kes e-currency stormpay..macam2 cara amerika gunakan utk menaikkan ekonomi dia melalui medium internet dari dulu hingga sekarang..so sama2 berhati2..

Kini aku diberitakan pula,harga e-gold pun dah semakin jatuh dulu RM3.8 untuk 1USD kini dah 1USD=RM1 adoooi~

Posted on August 7, 2008, in Catatan Pedagang Online and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: