Duniaku sekarang adalah ubuntu


OK akhirnya aku dah dapat handle dan kuasai linux Ubuntu aku ni dengan sempurna..walaupun aku dah tak pakai windows 100% dah untuk membantu melakukan kerja2 biasa namum aku tidak boleh mengucapkan selamat tinggal wahai sang Windows aku masih mengenang windows yang telah banyak mengajar aku tentang ilmu komputer yang mana kalau zaman aku ni sempat lagi pakai windows 95..huhu kalu zaman main dos dan command jer dulu huhuhu pasti mahir lagi rasanya..apapun windows sebenarnya memudahkan dan mempercepatkan kerja2 anda sebab dia sediakan dengaan pasang siap jerk..ia berbeza dengan linux kita perlu melalui satu persatu~cam aku lah ni dulu tatau apa2 pun tetiba kawan indo aku tu bawa cd…tu kes berlaku kecurian dalam akauan e-gold…tahun berapa erk..2005 lagi huhuh…dia dulu masa guna windows spyware ni memang ar ..kemudian dia dok belajar ngan otai linux ngan kawan dia…so..dia pun dah serik pakai windows sejak kejadian itu..hal ini sama gak aku dulu penah kehilangan byk wang dlm akauan e-gold asyik kena hack jerk..pakai linux ni kalau cd live pun ok jer login benda2 internet banking ni….huhuhu kekadang aku bosan nak pakai windows ni cam tu ar adees berat giler kekadang pc tu dok install sofware2 security tah..akhirnya windows tak bertahan lama pun dulu masa aku dok pakai windows selalu seminggu ke 2 minggu atau sebulan skali terpaksa reformat dan setup windows lain..maklum lah lepas setup tu memang laju jer lama2 dia jadi slow dan semakin slow dan berlaku hang situ sini..berat la ngan cacing2 huhuhu..pastu antivirus lah ada macam2…ada yang kena bayar..ada yang sudah crack dan ada yang free jerk..

So sekrang ni aku dah tak pakai windows pun..pakai ubuntu hardy heron jer..dah bosan dan ngan windows..best gak aku dok main2 command sudo ni huhuhu kalau mula2 lepas ktia setup ubuntu ni memang kita rasa perfomance yang tak menarik dan bagus…bila kita cari..rupa lebih sama jerk kelajuan ngan windows..hehhehe ok dah…segala masalah dan apa yg aku tatau sebelum ni alhamdulillah..kira ok lah tapi aku masih newbies ngan belajar skit2 ni.

Skrg ni aku tgh study2 agi tentang2 server dsb..bab ni aku memang minat aar..jenis2 teknikal huhuhu..sambil2 aku servey2 jer apa itu VPN..VPS..ok lah aku faham….apapun nanti2 aku cite aar..rehat jap update blog ni..kang sunyi lak~

Posted on May 16, 2008, in Linux Dan Windows. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: