Baca..Kaji..Cuba…


Lama tak coret2 kat blog ni kekadang menyepi lak..tak pe ku gagahi gak untuk mencoret blog ni…macam2 aar aku ni kekadang sampai pening2 jer…fikir banyak sampai tak terkejar jer..maklumlah bila usia semakin meningkat semakin melonjak kita utk berfikir~~senang jadi cam budak2 jer kan tak de nak pk apa pun nak main jerk~

Anyway aku ingin perubahan dari masa ke semasa dan sentiasa mencari benda2 baru jer~skrg ni aku rasanya tercapai gak target aku tahun ni menguasai ilmu2 linux dan sistem server..sedar tak sedar kita sudah berada di pertengahan tahun 2008 dah..apapun ok jer..fuuh byk giler try n error ni utk kuasa satu2 ilmu neeh..sama gak dok test sistem2 FOREX yg macam2 dulu….pengalaman itu adalah guru paling berharga dan amat bernilai~2-4 tahun lepas aku kepeningan main ngan linux ni skrg ni aku rasa selesaa dah nak buat kerja pakai linux telah byk distro aku cuba install dulu pastu delete sbb tak pandai…skrg ni aku pakai ubuntu jer ok lah memang selesa dan best..hardy heroooon~~dan aku telah cuba VPN server dan hosting utk shoutcast huhuhu best gak aku dpt belajar dan tahu huhuhu…ingat bulan depan aku nak subcribes VPN sendiri lak laju skit aar nak surf huhuh baru ler gempak skit kat www.alkiram.net hari ni aku test shoutcast hosting dengan menggunakan platform centova cast huhuhu ok gak tu huhuhu~~setup kat www.alkiram.net utk radio alkiram.net

eheem..aku ni umah org dan nak cari tempat dan buat umah org pelan2..leh laa tapi umah sendiri tak ada pun–maksud umah tu website aar..

Takpe yang penting ada minat dan kesungguhan akan tercapai jer apa jua bidang~aku ni kalau mengaji bidang lain tapi aku masih minat ar bidang2 teknikal~atau praktikal~

Aku biasa ar boring aku lepak2 jer kat shoutbox dan forum untuk berinteraksi dengan rakan kat tenet ni..yang biasa aku lepak2 ni kat www.scumz.net dan www.torrent.jiwang.ws

Lama tak lama aku tak update blog ni sampai dah upgrade abis dah sistem wordpress ni ngan system ajax lak kot huhuhu oklah nanti aku sambung agi aar aku ni..baru bz utk uruskan scumz.net ngan forum dsbnya..tapi ar demi komuniti~~kita tlg2 sharing2 apa jua yg termampu~

Oklah ar ni byk projek2 ngan cari idea ni nak rasanya bulan depan nak test lak telefon VOIP adees sampai mat salleh tu siap tepon kat ku huhuhu ok gak tu~~nanti bulan depan aku test aar~`

ermm nant aku ngan wat kaji dan kumpul2 nota aar tentang ubuntu dan server2 pasni~ok ngantuk lak~

Posted on May 15, 2008, in Catatan Pedagang Online and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: