Mengenali Scumz.Net


Scumz.net lahir dengan versi kedua telah mendapat sambutan yang begitu hangat di dunia torret.Scumz Network merupakan salah satu portal komuniti yang menyediakan beberapa keistimewaan seperti perbincangan, perkongsian maklumat dan perpindahan file-file visual dan video untuk sesama ahli komuniti.

Walaupun Scumz melalui beberapa liku-liku sejarahnya tersendiri namun,ia masih gagah di medan maya untuk pelayar yang ingin menyertainya.

Sekiranya anda kini berada di luar negara kerana kerja atau belajar dan sedang mencari filem-filem melayu lama atau baru..cerekarama atau drama-drama bersiri dari siaran tv malaysia atau berita-berita penting,ebooks,pelbagai koleksi lagu raya,audio untuk dimuat-turun secara perkongsian? Sertai di http://scumz.net

Tapi..di mana dan bagaimana ?

Kini di Komuniti Scumz Network telah dilawati dan disertai oleh ribuan pengguna internet yang terdiri dikalangan remaja,dewasa dan penuntut-penuntut Malaysia yang menuntut di luar negara termasuk Mesir,Jepun,Rusia,France,Syiria,Jordan,United Kingdom,Korea,India,Pakistan,Indonesia,Amerika Syarikat dan sebagainya yang merindukan filem-filem dalam dan luar,nasyid,lagu-lagu melayu dan juga pelbagai file yang disediakan untuk perkongsian maya.

Langkah demi langkah secara umum adalah :

1-Sila sediakan satu sofware atau client di PC anda bagi membolehkan anda boleh mendownload atau mengupload file extension .torrent yang lebih dikenali sebagai BitTorrent Client yang paling digemari ketika ini adalah Utorrent sila muat-turun terlebih dahulu di SINI atau ke pautan ini http://www.utorrent.com/download.php

2-Lakukan pendaftaran di laman http://scumz.net dan anda boleh membuat pilihan file yang disediakan oleh ahli scumz..sekiranya anda memerlukan bantuan pertanyaan sila ajukan kepada staff di shoutbox yang sentiasa membantu anda.Dan baca rules-rules yang disediakan di laman tersebut.

3-Kemudian langkah anda hanya mendownloadkan file extension .utorrent ke dalam bittorrent client [software] utorrent yang anda downloadkan tersebut.

4-Simpankan file .torrent dan file yang anda downloadkan..bergantung kepada file besar atau kecil.

Konsep torrent adalah Share..Care..Give…masing-masing bantu-membantu di antara satu sama lain..seperti anda photostat sebuah buku.

Segala tutorial dan staff scumz sentiasa membantu anda dari masa ke semasa.

Advertisements

Posted on December 25, 2007, in Torrent. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: