Masalah Notebook Acer Aspire 4520


Bagaimana nak selesai notebook Acer Aspire 4520 ? Rasanya mungkin anda menghadapi seperti aku sekiranya menggunakan selain daripada windows vista.

Ujikaji dan pengalaman aku mencari driver ni sebenarnya memenatkan kalau kita tidak menggunakan windows vista..bukan masalah apa tapi driver dia adalah untuk vista..pk nak install vista ni berat lew..RAM 512..aku telah cuba crystal,xp dan last windows sp2 gagal mencari driver LAN dan NVIDIA 7000M.Setelah disurfkan kat internet melalui beberapa forum persoalan ini sering menjadi liputan dan permasalahan seperti aku juga rupa2nya.

Masalah biasanya melibatkan VGA Nvidia 7000M dan juga LAN tidak dapat didetect oleh windows xp,crystal dan sp2.

Aku pakai windows sp2,anda boleh download LAN di SINI dan NVIDIA 7000M di SINI untuk Notebook Acer Aspire 4520. Atau anda boleh juga memuat-turun melalui torrent di scumz.net di pautan ini : http://scumz.net/torrents-details.php?id=67

Petikan salah sorang forumer http://www.putera.com

aku ada satu cerita.kisah ini benar2 berlaku.. aku sendiri malu dekat member aku…aku yg recommend dia suruh pakai sepc amd acer…

masalh aku sekarang:

1: driver dia support Windows Vista sjh je..windows vista aku xsuka laa…ada idea mcm mana nak buat laptop 2 pakai os lain

2: aku try pakai WXP(sp2).. bila install driver je xboleh (VGA & SOUND)

3: aku try install WVista balik… time aku Install Chipset dia then aku restart .. blue screen keluar.. aku dah buntu la dengan ACER ASPIRE 4520..

aku harap korang boleh paham bahasa malaysia.. kalau paham 2 tolong2 le bagi idea

Posted on December 8, 2007, in Driver, Notebook. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: