Antara Sabayon dengan PclinuxOs


signbanner.jpg

 

pclinux1.jpg

Sebelum ini aku ada mencoret sedikit maklumat tentang linux pclinuxos boleh rujuk kembali di SINI. Aku dah cuba distro linux ini..dan mengikut distrowatch ketika ini berada diranking kedua selepas ubuntu..aku pakai setakat ini kira oklah cepat je install dan ringan saja..aku setup juga windows dalam virtualbox..jadilah window dalam linux.

Baru ni juga aku ada mencuba distro linux sabayon yang boleh juga anda torrent di SINI. Menggunakan torrent adalah lebih baik sebab filenya besar utk dimuat turun melebih 4G..agar tiada file yg crash atau corrupt bila kita burn dlm dvd nanti.Kita boleh juga mendownload secara terus atau direct link tapi kebiasaanya server jadi hang gak…tak larat nak sedut.

Distro sabayon ini kawan aku indo juga perkenalkan..ia sebenarnya berasal dari Gentoo dan sabayon ini membantuk projek tersebut.Anda boleh merujuk ke pautan Sabayon untuk selanjutnya. Mengikut kefahaman aku yg cetek sabayon adalah bahasa italy.Cantik juga dia punya layout dia..cuma besar dan berat kalau RAM kita kecil..kalau RAM 1G ok gak lah..

8.gif

Posted on September 4, 2007, in Linux Dan Windows. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: