Top up skype out


Lama tak top up skype nak tepon ke luar negara khususnya ke malaysia kekadang local pun aku pakai gak time kredit hanset aku habis.Adus baru perasan http://justvoip.com adalah scam gak..sebelum ni sempat pakai gak..pastu tak dpt plak nak call tempoh expire 3 bulan tapi kredit ada lagi..ada kawan indo aku bagitau memang scam aah..sebelum ni aku biasa pakai skype je..memang best laah daripada yang e-voiz ke mesfone ke..hari ni aku tambah nilai $10 daripada moneybookers kekadang paypal..sebelum tu dok jengok2 gak http://voipbuster.com/en/ yang diperkenalkan oleh kawan indo tanta dia dpt reseller untuk voucer..masalahnya dia pun tak de modal nak runkan program ni untuk diniagakan..nampaknya untuk payment ngan moneybookers dah dihapuskan lah plak..so terpaksa top up ngan kat skype jelah…

bila sebut tepon pakai internet ni teringat plak pengalaman masa dulu berniaga tepon voip ni..best gak dulu…dulu pakai ezycall daripada msia..memang best murah dan jelas untuk tepon msia sbb base dia kat msia hahaha…tapi aku ni suka pakai yang pelik2 skit dan sentiasa cari yang lebih berkualiti…tapi stakat ni skype je paling best dan simple saja.

Pastu mesfone http://www.mesfone.com aku pernah beli..tokey dia ni arab zaqziq dia kat msia sbb dia kawin ngan org msia..dulu dia belajar kat uia dlm bidang IT..pastu sangkut ngan org msia…skrg ni dia kira lantik reseller je lah so..sapa2 nak niaga dan nak beli kena contact reseller tu..kalau nak banyak lah..sbb aku pernah contact reseller tu dia kat rabaah tapi tak pernah jumpa..cuma tanya harga je..rasanya no tepon arab tu ada lagi kot..

Tokey mesfone tu dulu aku beli pakai m2u beli dlm rm1k gak pastu dia hantar pin no. jual skit2 pakai skit2..aku kenal kat ym dan chatting kat ym dia tak pandai lagi bahasa melayu..so kena chat ngan b.i dia cekap skit..biasalah arab yg belajar it..kisah ini 3 tahun lepas…cuma skrg ni kalau nak beli mesfone kena contact reseller yang dilantik oleh nya..so aku tak dpt nak beli direct ngan dia..harga mengikut kuantiti yang kita ambil..aku dah 2 tahun selalu pakai skype je..cari paypal atau moneybookers kekadang exchange je..

Posted on July 5, 2007, in Catatan Pedagang Online. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: