Ada Apa dengan Printer HPF380


deskjetprinter

Hari ni aku p kedai komputer cari printer all in one merayau kat sarag mall atau komputer mall dari bwh ke aras 4 akhir jumpa juga perinter HP tapi deskjet all-in-one je lah..pada mulanya aku ada jumpa 3 in 1 tapi jenama ben-q..harga murah leh skit dlm 350genih kalau tak silap..ok juga cuma masalah sini..ink tu susah nak cari kalau selain dari hp atau canon.seblm ni aku pakai printer all-in-on juga print,copy,fax dan scan rosak sbb terdedah pada kanak2 hehe..so,jauhi daripada kanan2 benda2 cam ni..lagipun ink dia susah nak cari jenama lexmark aku bawa dari msia dulu beli dlm rm400 kalau tak silap kat carefour seberang jaya.masa tu ok je aku pakai siap boleh buat fax merata tempat dulu.

Kali aku terpaksa beralih ke HP lah pula sbb kat sini ink dia byk jenama HP dan canon..tah lah arab suka jenama ni dari dulu hingga skrg..tak byk jenama kat sini..diaorang pakai..biasalah arab ni susah nak berubah..makan masa skit.kalau kata yg tu..tu ler.kalau kat msia aku perati macam2 jenama ade..sini ink pun leh tahan juga harga..tapi tak kisah..aku beli pun utk melicinkan bisnes aku jer.

Pada mulanya nak cari satu2 printer ngan scanner dok servey2 di aras 4 akhirnya terjumpa hp all-in-one kat kedai authari mula2 tanya printer laserjet saja 205genih je kat beberapa kedai lain biasanya 210 je ada satu kedai 250genih aduus..p tanya plak scanner yg nipis plak cannon 300genih..

Jadi aku abik je lah kat sini sbb kat situ printer laserjet 205 jer..aku abik je lah printer hp deskjet all-in-one L.E475.00..beli ngan kertas L.E 20.00 dan hub usb 10 genih..total 505genih..lama dah nak cari tertangguh2 ada keuntungan trading forex skit aku cabut je lah utk beli..lagipun senang nak buat kerja utk urusan withdraw duit dari platform neuimex sbb kat situ lain skit kalau nak withdraw kita kena print borang yg diisi dan print kemudian sign dan send ke email baru boleh..sistem dia berbeza skit ngan yg lain2 platform…kalau kat northfinance atau marketiva biasa je isi2 borang cam tu jer..tapi takperlah memang nampak byk kerja kena buat cam tu..bagi aku pk sbb senang nak rekodkan dikertas je simpan dlm fail duit yg kita withdraw.ok esok aku nak withdraw duit dari neuimex skit..untung2 yg hampir2 sebulan dlm 400usd..

Posted on February 7, 2007, in Catatan Pedagang Online. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: