Forex adalah sukar untuk belajar?


Sudah sekian lama aku tak menjengkok blog yang tak seberapa ini..kekadang aku menyibukkan diri dengan pelbagai hal samada terancang maupun tak terancang..

Forex ! bagaimana nak mulakan aku sudah pun kupas sebelum ni..Forex adalah sukar untuk belajar ? Bagi aku katakan Ya sekiranya kita tidak betul2 fokus dan belajar bersungguh2..pengalaman aku lah…kalau setakat teori saja kita masih gagal sebab kita mesti gabungkan dengan pengalaman melalui virtual terlebih dahulu.Dalam forex bermacam2 sistem atau kaedah mengikut kesesuaian kita gunakan semasa menorex.Bermula dari Analisis Teknikal danAnalisis Fundametal.

Sekarang ni dah bermacam pulak ada Analisis Mekanikal ada pulak hanya auto trade atau menggunakan Expert Advisors [suatu teknik yang telah diconvertkan ke dlm bentuk EA kita hanya jalankan di platform metatrader].

Forex akan menjadi suatu permainan mudah sekiranya kita belajar bersungguh2.Tidak hairanlah kalau seseorang guru Forex meminta bayaran tertentu kepada sesiapa yang ingin belajar ini adalah faktor komitmen anak murid tu sendiri..adakah betul2 berminat dan betul2 ingin belajar..bagi aku penah ajarkan secara percuma saja tapi mereka anggap benda ini tidak mencabar,tidak ada komitmen dan sambil lewa saja..walaupun aku sendiri sudah berbelanjakan ribuan ringgit untuk menguasai ilmu forex ni..maklumlah bila kita dapat sesuatu dengan percuma secara tak langsung kita rasakan benda ini tidak bernilai.Cuba bila kita keluarkan wang ribuan ringgit untuk mendalami ilmu ini,pastinya kita menganggap ilmu ini bernilai.Apapun setelah kita belajar kita mesti banyak menimba ilmu dengan berbincang semula,byk membaca dan byk mengkaji sebab ilmu tidak akan habis dan luas selagi matawang diniagakan.Sistem dalam forex juga tiada yang tepat 100% untuk anda membuat untung sebab ia bukannya skim cepat kaya.Perbincangan selanjutnya di www.alkiram.net

Posted on December 11, 2006, in Belajar Forex Marketiva. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: