Masaalah di Marketiva


Berikut dinyatakan beberapa masalah yang dihadapi di Marketiva secara umum:

1-Akauan Marketiva Di Block atau Di bekukan atau Disuspendkan..Kebiasaannya anda hanya register saja tanpa menghantar /upload document yang diminta seperti scan IC/Lesen dan Salah Satu Bil..samada bil elektrik atau apa2 dokumen/surat yang ada alamat dan nama anda seperti yang diisi dalam borang pendaftaran.

2-Tak dapat masuk Platform Marketiva walaupun setelah login walaupun telah hantar dokumen..Sila pastikan ada check di MSCONFIG..sila ke Start—>Menu—>Run—>Taipkan msconfig.Pastikan yang mana ada yang running menyebabkan platform tersebut disekat..Ini mengikut pengalaman aku lah..dulu pakai winxp2000 ok je masuk pastu cuba upgrade winxp service pack 3 terus tak dpt masuk platform marketiva..cam ada sesuatu sistem menyekat platform tersebut.

Kalau ikut pengalaman yang telah tolong beberapa orang kawan tentang akauan Marketiva tak boleh masuk platform..sebelum ni lepas kita daftar isi borang dan sebagainya belum hantar dokumen yang telah discan tak mengapa..tapi kini adakalanya berlaku..bila register saja selang beberapa minit kita tak boleh buka akauan tu cam disuspendkan sebenarnya mereka delete kalau kita tak hantar sekali atau upload dokument yang diminta seperti scan lesen atau mykad atau passport dan juga apa2 bil atau dokumen yang sama nama dan alamat masa isi borang..So,kita kena register semula je..aku penah bertanyakan support..dan cuba yang kawan aku punya..lepas isi borang terus upload dokument tu..Insyallah Ok je..Happy trading di Marketiva.

Posted on July 28, 2006, in Belajar Forex Marketiva. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: