Google Adsense


Google Adsense merupakan salah sebuah syarikat pengiklanan yang terbesar di dunia internet.Selain memaparkan iklan di web kita juga akan menikmati hasil dari pelayar yang melihat iklan yang dipamerkan.
Menjana duit melalui google adsense hanyalah bermodalkan maklumat ,produk ,perkhidmatan, web dan kos domain serta hosting . Google Adsense merupakan program pengiklanan yang dijalankan oleh Syarikat Google. Menerusi program ini, google akan membayar kepada pemilik-pemilik laman web yang memaparkan iklan-iklan anjuran google di website mereka.

Pengiraan bayaran berdasarkan kaedah “Pay-Per-Click”atau iklan baris.[Sekiranya ada pelayar lain mengklik iklan yang dipaparkan di laman kita dan pelayar tersebut melihat iklan tersebut, maka kita memperolehi pendapatan.Kalau tiada orang klik maka, kita tidak mendapat bayaran.] Sebenarnya mereka membayar kepada pemilik web adalah hasil daripada pihak-pihak pengiklan kemudian memberi bayaran kepada pemilik laman yang berdaftar dengan Syarikat Google untuk meletakkan iklan di web kita.

Bagaimana ingin memohon iklan google adsense ? Klik di SINI.

Advertisements

Posted on July 11, 2006, in Catatan Pedagang Online. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: